15 Şubat 2016 Pazartesi

BİR DEVRİN EFSANESİ -2- SEGA

     Teknolojinin her alanında yaşanan gelişmeler biz kullanıcıları her daim kendine hayran bırakmıştır. Özellikle 90’lı yıllarda şuan kullanmakta olduğumuz teknoloji harikalarının temelleri atılmaya başlanmıştı. Bizlerin yeni nesil çocuklarda olduğu gibi ellerimizde tabletler, Iphone’lar, playstationlar yoktu belki ( her ne kadar ps 90’ların sonlarında hayatıma girmiş olsa da) ancak zamanın efsanelerine selam durmuşluğumuz vardı.

sega




  Doksanların başında konsol klasmanında hayatımıza girmiş olan bir efsane Sega, tv ekranın karşısında kitlenip kaldığımız ve leveller arasında kaybolduğumuz bir cihaz. Tabi ki şuan sahip olduğumuz konsollardaki teknoloji ve grafiklerdeki sinematik gerçeklik olmasa da zamane bizler için janti bir görsellik ve kalite sunmuştur. Zamanın ekonomik şartlarından dolayı herkes sahip olamıyordu ama hemen hemen her mahallede en az bir çocuk sega sahibiydi ve etrafında sadece kankaları oynama ayrıcalığına sahipti, hele birde mahalle maçlarında zorla kaleye geçirilen birindeyse onu buna zorlayanın kıvrım kıvrım kıvrandırıldığı ve herkes gelsin oynamaya sen gelme edasının takınıldığı bir kıskandırma abidesiydi. Hadi biraz daha yoralım hafızamızı ama sonunda tatlı bir tebessüm olsun. Mavi kirpi dostumuz Sonic’i hatırlayalım, sonra Ninja kaplumbağaları Leonardo, Rafael, Mikelenjelo, Donetello  ile beyinin Ninja ordusuna karşısında verdiğimiz mücadeleyi, Aladdin ile yaptığımız cambazlığı  ve Contra’yı.








   Şimdiki nesle versek yüzüne bakmazlar muhtemelen onlar bizim o zamanlarda sahip olduğumuzdan daha fazlasına sahipler teknolojik olarak şanslılar mı? Derseniz istedikleri her şeye sahip olmaları konusunda evet ancak bizim dönemin bir artısı var, teknoloji bizim hayatımıza daha geç girdi bizim elimizde tabletler, pc’ler, cep telefonları yoktu, onlar biim hayatımızın lüks kısmıydı. Biz düşe kalka büyüdük dokuz kiremitle, toplu saklambaçla, çelik çomakla, dokuz aylıkla biz o yaşlarda Counter kasamadık belki ama tüftürükle birbirimizi şişledik gruplara ayrılıp neyse biraz duygusal oldu fazla dağıtmadan devam edelim. Sega bir dönem hayatımızda önemli bir yer tutan, hafızalarımızın derin mahzenlerinin duvarlarına kazınan ve bir neslin efsaneleri arasına giren canım bir teknolojiydi.

Hadi Kalın Sağlıcakla 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder